Hudobný večer na hrade 2014

Hudobný večer na hrade 2014

Termín: od 24.5.2014, 16:00 do 24.5.2014

Ďalší z Hudobných večerov na hrade sa blíži. V sobotu 24. 5. 2014 na Trenčianskom hrade vystúpi päť hudobných skupín.

Nebude chýbať Devítka, ktorá toto podujatie navštívi už po štvrtý krát, od minulého roku Devítku obohacuje o piaty vokál speváčka Madla Klupková, takže je určite na čo tešiť.

Vzácnym hosťom bude vsetínska skupina Žamboši.V roku 2006 vydali album To se to hraje... a v roku 2009 album Přituhuje. Za oba získali najvyššie možné ocenenie - cenu Anděl udelovanú „Akademií populární hudby". Do Trenčína na hrad, okrem seba, prichádzajú predstaviť aj svoj tretí album „Pol nedostupnosti", ktorý prichádza na svet práve v týchto dňoch.

Domácu scénu zastúpia skupiny Spod Budína a Gailard. Skupinu Spod Budína, netreba zvlášť predstavovať, nakoľko bude na podujatí vystupovať už po tretíkrát. Ich hudba čerpá z nekonečnej studnice slovenského folkóru a v spojení s hudobným žánrom world music a etno nástrojmi z rôznych kútov sveta, je priam strhujúca.

GAILARD je hudobná skupina renesančného folku. Nehrajú renesančnú hudbu, renesanciu chápu skôr ako znovuzrodenie starých melódií a ich oživenie pre dnešného poslucháča. Obe mladé skupiny prinesú zo sebou prekvapenie, v podobe svojich debutových CD, ktoré podobne ako to od Žambochov, uzrú svetlo sveta v týchto dňoch.

V neposlednom rade na Trenčianskom hrade zahrá folková skupinaPassage, kto sú a odkiaľ prichádzajú? Príďte sa pozrieť...

Viac informácií v pozvánke

Miesto konania

Trenčiansky hrad

Zabezpečuje

Trenčiansky samosprávny kraj

Organizátor

Trenčianske múzeum